TASUTA TARNE ALATES 30€ TASUTA TARNE ALATES 30€
DISKREETNE PAKEND DISKREETNE PAKEND
TASUTA TARNE ALATES 30€
100 PÄEVA TAGASTUS
NutNut.ee – Tule siis, kui ise tahad
Ostukorv

€0

NutNut
Minu konto Menu

Ostukorv on tühi

Avaleht Blogi Seks ja vaimne heaolu

Seks ja vaimne heaolu

Seks ja vaimne heaolu

Vaimne tervis on seotud füüsiliste naudingutega rohkem, kui me arvata oskame.


Seks ja depressioon

Depressioon võib põhjustada meeste seas nii impotentsust, erektsioonihäireid ning valulikku vahekorda naistel. Samuti põhjustab depressioon huvi kadumist intiimsuse vastu olenemata sellest, kas indiviid paarisuhtes või ei. Kas teadsid, et naised kogevad depressiooni sümptomeid rohkem ning see põhjustab neis ebakindlust oma keha suhtes, libiido langust, seksuaalse enesekindluse kadumist ning ebakindlust vahekorda astumisest.


Seks ja ärevus

Ärevushäire on meeste seas üheks enimlevinud erektsioonihäirete põhjuseks. Erektsioonihäirete ilmnemine suurendab veel enam ärevust ning seeläbi kannatab inimese seksuaalelu aina rohkem. Naistel raskendab ärevushäire orgasmi saamist ning võib muuta vahekorra isegi valulikuks. Kas teadsid, et kõige tüüpilisemat "valuliku vahekorra diagnoosi "Genital Penetration Pain Disorder"-it diagnoositakse 10x rohkem neil naistel, kellel on diagnoositud ka ärevust?


Seks ja toitumishäired

Toitumishäired halvavad inimese minapilti enda keha suhtes olles seega otseselt kahjulikud inimese seksuaalsusele. Toitumishäirete puhul saab häiritud inimese vaade enda kehale ja enesekindlusele, mis on otseselt seotud indiviidi seksuaalsusega. Kas teadsid, et toitumishäired tekitavad ohvris valereaalsust enda keha ning vaimu suhtes ning tänu sellele tekitavad ka paarisuhtes distantseerumist.


Seks ja obsessiiv-kompulsiivne häire

See häire võib inimeses esile kutsuda soovimatuid hirme seksi ning iseenda seksuaalsuse osas. Nendeks on näiteks hirm hakata omasooihaldajaks või vastassooihaldajaks kui seda ei olda, ärevus ebasobilike seksuaalfantaasiate üle ning ebasobivad seksuaalsed mälupildid.

Samuti kogevad obsessiiv-kompulsiivse häire all kannatavad indiviidid suurema tõenäosusega erektsioonihäireid ning madalat libiidot. Kas teadsid, et obsessiiv-kompulsiivne häire on põhjustatud madalast seratoniini tasemest, mille tase tõuseb seksuaalvahekorra ajal. Sellest tingitult võib seksuaalelu edendamine taandada obsessiiv-kompulsiivse häire sümptomeid.

Kui kahtled, kas ka Sinul on füüsiline blokk tekkinud vaimsetel põhjustel, siis alt leiad vaimse tervise tuginumbreid. Jäta meelde, et vaimne tervis ei ole vähemolulisem kui füüsiline tervis ning abi otsimine on enam kui normaalne.

- 6314300 psühholoogilise kriisiabi telefon (tööpäeviti kl 9-20)

- 731 8764 Valvearsti/valveõe telefon (Psühhiaatriakliiniku erakorraline vastuvõtt Tartus, Raja 31, kabinet B 1002, I korrus)

- 6142644 registratuur PERH Psühhiaatriapolikliinik, Paldiski mnt 52, Tallinnas

- 116111 Lasteabi infoliin, nii lastele, noortele ja täiskasvanutele. Tasuta, anonüümne ja 24/7

- 6558 088 (eesti keel), 655 5688 (vene keel) emotsionaalse toe telefon (iga päev kl 19-07)

Sulle võib huvi pakkuda