TASUTA TARNE ALATES 30€ TASUTA TARNE ALATES 30€
DISKREETNE PAKEND DISKREETNE PAKEND
TASUTA TARNE ALATES 30€
100 PÄEVA TAGASTUS
NutNut.ee – Tule siis, kui ise tahad
Ostukorv

€0

NutNut
Minu konto Menu

Ostukorv on tühi

Avaleht Blogi Silikooni- või veepõhine? Kuidas valida libestit?

Silikooni- või veepõhine? Kuidas valida libestit?

Silikooni- või veepõhine? Kuidas valida libestit?

Kuidas valida libestit?

Milleks ja milliste praktikate puhul on tarvis libestit?

Liina:
Praktiliselt kõikide praktikate puhul, sest suguelunditele meeldib, kui kõik on libe, õrn ja delikaatne. Seda saab tagada vaid piisava koguse libestusainega – ei ole oluline, kas enda keha loomuliku niiskusega või tuubist tuleva libestiga. Tuub aga ei vea alt ega jäta sind kuivaks kõige otsustavamal hetkel (muidugi juhul, kui jälgid pakendil märgitud säilivusaega).

Niisiis, on libesti vajalik, kui praktikas kasutatakse tuppe – vastasel juhul on valus ja ebamugav. Samuti on libesti vajalik, kui praktikas kasutatakse häbet – vastasel juhul on seda kerge vigastada. Niisutusest ei saa üle ega ümber ka juhul, kui praktikas kasutatakse peenist – tema on väga õrn olend ning eelistab niiskust ja hellust. Libesti on kindlasti vajalik ka anaalse stimulatsiooni korral: loomulikku niiskust pärakus ei teki, seega ilma libestita ära üldse alusta. Libestita ei saa hakkama ka juhul, kui praktikas kasutatakse sõrmi – see on üks meie keha kuivemaid osi. Isegi oraalseksi ajal on mõistlik libestit kasutada – see neutraliseerib latekskondoomi maitset ja lõhna ning aitab kaasa loomuliku sülje eritumisele.
Seega, kui kavatsed seksida, varu libestit – meie aga aitame sul seda valida.


Milleks kasutada libestit tupeseksi ajal, kui on olemas loomulik niisutus?

Sandra:
Vahel loomulikust niisutusest ei piisa. Tupekuivus tekib hormoonide taseme muutuse tõttu. Seda juhtub:

-menopausi ajal;
-imetamise perioodil;
-suukaudsete rasestumisvastaste vahendite ja antidepressantide tarvitamise korral;
-keemiaravi tõttu.

On ka teisi põhjuseid: ebapiisav erutus või limaskesta ärritus.
Vahel eritab organism loomulikult vähe niisutust.


Kuidas valida libestit?

Liina:
Esiteks otsusta, millisel eesmärgil libestit vajad, ning pööra tähelepanu toote koostisele.
Veepõhised libestid on universaalsed: need sobivad kokku pea kõikide seksuaalsete praktikate, sekslelude ja mistahes materjalist kondoomidega. Neid saab kergesti veega maha loputada, need ei jäta plekke, ei ole kleepuvad ega lähe tükki. Puudujääk: võivad kiiresti kuivada, mistõttu ei sobi alati praktikate jaoks, kus ei ole loomulikku niisutust, näiteks anaalse stimulatsiooni jaoks.

Silikoonipõhised libestid tagavad täiusliku ja pikaaegse libestuse seksi või masturbeerimise ajal ilma kuivamiseta. Neid ei saa kasutada koos silikoonist seksleludega, kuid need sobivad näiteks vees seksimiseks. On olemas ka vee- ja silikoonopõhised hübriidlibestid, mis ühendavad endas mõlema tüübi parimaid omadusi. Need annavad pika ja hea libestuse, on kergesti mahapestavad ning sobivad kokku silikoonist leludega.

Oraalseksi libestid on lõhnastatud veepõhised libestid, mis on ohutud lakkumiseks ja vahel ka allaneelamiseks ning võimaldavad korraga saavutada kolme eesmärki: 1) neutraliseerivad kondoomi maitset ja lõhna, 2) stimuleerivad sülje eritumist, mistõttu piisab ka väikese koguse pealekandmisest, 3) toovad seksi täiendavat lõbu ja mänglevust, ka nende lõhnad on enamasti mänglevad.

Libestid tundliku naha jaoks – tavaliselt on tegu veepõhiste libestitega, millel on kõige delikaatsem koostis just neile, kelle nahk vajab eriti hoolivat suhtumist. Need on lõhnatud ning ei sisalda glütseriini.
Erutavad libestid – nagu ütleb nimetus, on tegu erutusele kaasaaitavate libestitega. Need sisaldavad komponente, mis suurendavad verevoolu suguorganitesse ning tugevdavad loomulikku niisutust. Need küll ei kutsu esile subjektiivset erutusseisundit, kuid kui see on juba saavutatud, võivad aidata suguorganitel järele jõuda. Tänu nende toimele on naudingut protsessis rohkem ning orgasm kergemini saavutatav.


Millised libestite koostisained on ohutud või isegi kasulikud?

Sandra:
Koostise ohutus on suhteline mõiste, sest ärritus võib tekkida mistahes koostisosa vastu. Mõistagi on olemas individuaalne talumatus.
Mõned väidavad, et teatud libestite koostisosad kaitsevad sugulisel teel levivate haiguste eest. Soovitan kasutada kondoomi, mitte aga libestile lootma jääda.

Millised koostisained võivad olla kahjulikud?

Enamasti teevad kahju pesemata käed, mitte aga koostisosad. Samuti ära unusta pärast libesti ostmist tuubi pesta: bakterid satuvad kätele avamise hetkel.
Tundliku mikroflooraga inimestel tasub vältida lõhnaaineid, soojendavaid koostisaineid ja glütseriini. Oma keha reaktsiooni kontrollimiseks kanna väike kogus libestit käele ning oota.

Millised koostisained põhjustavad kõige sagedamini allergiat ning kuidas võib keha reageerida?

Sandra:
Allergia libesti suhtes võib väljenduda erineval moel:
-punetus;
-kõrvetav tunne;
-kihelus;
-ärritus.

On võimalik allergia tekkimise tõenäosust vähendada:
-Kontrollides keha reaktsiooni libesti kandmisega käele.
-Valides võimalikult väikese koostisainete hulgaga libesteid.
-Pestes hoolikalt maha libesti jäägid.


Kuidas on koostises olev glütseriin seotud tupeseenega?
Tupeseen on Candida seente vohamine tupe limaskestal. Juhul, kui kasutad glütseriini sisaldavat libestit, tunneb seen ennast suurepäraselt ning paljuneb veelgi kiiremini. Tupeseene korral tarvitad üldjuhul vastavaid raavimeid ning seene juurdekasv pidurdub. Tupeseene ilmingud mööduvad, hakkad kasutama glütseriiniga libestit ning kõik kordub.

Meie tiimi märkus: libesti koostises olev glütseriin ei tekita tupeseent kaugeltki igaühel. See koostisosa on vajalik niisutamiseks ja libestava efekti saavutamiseks. Pärmseenenakkust võib see tekitada nendel naistel, kellel on selleks eelsoodumus.


Kuidas lugeda libesti koostist?

Tootjad järgivad rahvusvahelist kosmeetikavahendite koostisainete nomenklatuuri (INCI). Nimekirjas on esimesena märgitud need ained, mille sisaldus on koostises kõrgeim.

Veepõhiste libestite puhul on esimesena märgitud vesi (Aqua). Silikoonipõhiste libestite koostises on esimesel kohal silikoonid dimetikoon (Dimethicone) või tsüklopentasiloksaan (Cyclopentasiloxane). Õlipõhistes libestites on esimesena märgitud õlid (Oil).

Sulle võib huvi pakkuda